Knjižnica

Sinteza oligonukleotidov potrjuje, da sistemi KNAUER zmorejo več kot le tekočinsko kromatografijo

,

Zakaj sinteza oligonukleotidov?

Trg z oligonukleotidi pospešeno raste in se razvija, saj imajo oligonukleotidi vse večjo vlogo v farmacevtskih aplikacijah. Terapevtski oligonukleotidi vključujejo protismiselne oligonukelotide (ASOs), malo interferenčno RNK (siRNA), anti-mikro RNK (antimiRNAs), aptamere in informacijsko RNK (mRNA). Večina teh oligonukleotidov je sestavljena iz 15- 40 baznih barov, ki jih je možno tudi kemijsko sintetizirati. Kemijska sinteza se običajno izvaja avtomatizirano na trdnem nosilcu z uporabo oligonukleotidnega sintetizatorja, ki ga sestavljajo črpalke, ventili in detektorji, ki izbirajo in dostavljajo kemijske reagente ter spremljajo potek sinteze.

KNAUER ponuja vse komponente, ki so potrebne za sestavo zanesljivega sintetizatorja oligonukleotidov. Ker povpraševanje po takšnih napravah narašča, so pri KNAUER-ju njihove uveljavljene naprave za tekočinsko kromatografijo preizkusili v poskusni postavitvi za sintezo oligonukleotidov.

Eksperiment je uspel zelo dobro. Pokazal je, da sinteza oligonukleotidov z uporabo naprav KNAUER omogoča pridobivanje oligonukleotidov z impresivno čistostjo in velikimi izkoristki. Da ima KNAUER na voljo vsa orodja za sestavo odličnega sintetizatorja, je plod njihove dolge zgodovine nenehnega izboljševanja črpalk, ventilov in detektorjev. Zato si zdaj pri KNAUER-ju prizadevajo razviti celoten paket sintetizatorja oligonukleotidov, vključno z namensko programsko opremo, ki bo omogočila enostaven in priročen proces. O vsem tem, kako je potekal eksperiment, vključno s tehničnimi podatki o materialih in metodah ter o pridobljenih rezultatih, si preberite v KNAUER-jevem prispevku.

Celoten članek5 min branja